12. jul. 2017

Lak ordbog


Jeg har introduceret for nogle forskellige udtryk på bloggen her er en samlet ordbog over udtryk som jeg kan komme til at bruge


Accentnail/accentnegl; er når en eller to negle skiller sig ud fra de andre. Jeg har flere eksempler på accent manier

Basecoat; Er også ofte en klar lak. Den lægges på den rene negl for at få din mani til at holde længere, undgå misfarvninger eller hjælpe neglen mod at knække el. lignende.

Caviar mani; er endnu en nailart teknik. Oftest brugt som accentnegl. Caviar er virkeligt små kugler som sættest fast på nailen med neglelak.

Cremelak; er det som mange udenfor lak-verdenen vil kalde for en almindelig neglelak. 

Dotting tools; er et redskab som ofte bruges i nailart verdenen. Bruges til at lave prikker eller andre små detaljer med. 

Duo/multichromelak; er en changerende lak. Altså ændre farven sig alt efter hvordan lyset falder. Lidt ligesom benizin og olie, som ofte er gråt men kan variere med blå, grøn pink osv. i bestemte vinkler.

Flakielak; er neglelak med flager i. Oftes er basen klar så den kan lægges over andre lakker. Flagerne changere, altså viser forskellige farver alt efter hvordan lyset falder. 

Glitter/glimmerlak; er som navnet beskriver en lak med glimmer/glitter stykker.

Gradient mani; er endnu en form for nailart/naildesign. Her blendes to farver sammen så der skabes en overgang. Ofte en mørk der mødes med en lys på midten.

Holografisk lak; er en neglelak der reflekerer lyset på en specielt måde så der nærmest kommer en hel regnbue når lyset rammer de holografiske stykker.

Jellylak; er lidt som en cremelak. Den er bare gennemsigtig i farven og derfor skal der en del lag til før den dækker. Bruges blandt andet til jellysandwiches.

Jellysandwich; er en måde at lave din mani på. Den laves ved at lægge skiftevis et lag jellylak og så mønster/prikker eller glitter og et lag jellylak. Gentages til du er tilfreds og afsluttes med et lag jellylak eller topcoat. 

Mani; er en forkortelse af manicure. Altså neglelak du har lagt på dine fingernegle. En modsætning ville være pedicure som er en lak på tåneglene.

Nailart/detalje pensler; er også brugt en del i nailart verdenen. Det er ofte lidt lange og meget tynde pensler. Bruges til at lave streger, snirkler, små detaljer mm. 

Ombre mani; Her bruges en farve på hver negl. Et eksempel kunne være at starte med sort på en negl. Mørke grå. Grå. Lys grå. Og så slutte af med hvid. Ombre er ofte blevet forvekslet med gradient.

Shimmer; er en slags mikroskopisk glimmer i neglelakken. Nogle vil beskrive det som en perlemorseffekt 

Stripingtape; er noget helt tyndt/smalt tape lavet til neglene. Det kan enten bruges som pynt eller til tape mani.

Tape mani; laves ved hjælp af striping tape. Først lægges et eller flere lag lak, så sættes tape på i ønsket mønster, endnu et lag lak i en anden farve, tapen fjernes og manien forsegles evt. med topcoat.

Texture/teskstur/sandlak; er ganse enkelt en lak der tørrer op med en ru overflade. Altså har en tekstur som minder lidt om sandpapir.

Topcoat; er en klar lak som lægges over din mani for at beskytte den, evt. få den til at tørre hurtigere og holde længere. I lakverdenen nævnes ofte Seche Vite og Poshe som der er en del meninger om, men der findes selvfølgeligt en del andre som også fungere rigtig godt.
  
Water marble; er en nailart teknik. Et glas vand med neglelak dryppet i og så skaber man et mønster med en tandstik, kødnål eller lignende. Derefter dyppes neglen i.


Det var alt for nu vi ses snart igen
xoxo Rikke

Følg mig her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar